Nieuws

Het Kenniscentrum Pensioenen heeft onderzocht in welke mate de overlevings- en echtscheidingspensioenen de pensioenkloof tussen vrouwen en mannen verkleinen. Een link naar de studie is beschikbaar onder ‘publicaties’.


Wist u dat het gemiddeld aanvullend pensioen van vrouwen 50% lager is dan dat van mannen?

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw op 8 maart hebben wij verschillende analyses gepresenteerd over de verschillen in pensioenbedragen tussen mannen en vrouwen. Experts deelden ook hun mening over de pensioenkloof.

Ontdek de video's van deze studiedag op het YouTube-kanaal van Sigedis.


Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw op 8 maart hebben wij een studiemiddag "Gender & Pensioen" georganiseerd om op een interactieve manier meerdere analyses en studies voor te stellen.

U kan de studiedag bijna (her)bekijken. De presentaties van de sprekers en de respondenten zijn toegevoegd aan het programma op deze pagina en alle studies kunnen worden teruggevonden op de kerncijfers paginas van onze website.


Verschillende experten zullen uitleggen hoeveel lager het gemiddelde pensioen van de vrouw in vergelijking met dat van een man is. De analyses werden uitgevoerd bij recent gepensioneerden in België voor zowel het wettelijk als het aanvullend pensioen en beide samen. 

Meer info over het event en de sprekers vindt u terug op PensionStat.be


Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw op 8 maart, nodigen we u graag uit voor onze studienamiddag ‘Gender & Pensioen’ op maandag 6 maart tussen 11u30 en 17u in de Pachecozaal in het centrum van Brussel.  Naar de evenementpagina