Lancering online platform PensionStat.be!

Op dinsdag 2 maart lanceerde Sigedis, de Federale pensioendienst en het RSVZ het online platform PensionStat.be. Via PensionStat.be krijgt elke geïnteresseerde toegang tot actuele informatie over pensioen in België. Concrete cijfers en statistieken worden helder gepresenteerd met eenvoudige visualisaties en objectieve duiding in toegankelijk taalgebruik.

Voor deze lancering hebben we een online persconferentie georganiseerd in aanwezigheid van minister van pensioenen, Karine Lalieux, en minister van zelfstandigen, David Clarinval. Deze persconferentie kan hieronder worden herbekeken.

In de namiddag volgde ook nog een online Webinar met een panelgesprek met enkele pensioenspecialisten. Hierin werd de werking, opbouw en doelstellingen van PensionStat.be toegelicht in een korte ‘guided tour’. In het daaropvolgende panelgesprek werd er gesproken over het belang van geloofwaardige en kwaliteitsvolle statistieken in het pensioendebat. Dit Webinar kan hieronder worden herbekeken.

De presentaties gebruikt tijdens dit webinar kunnen hier worden gevonden: de presentatie van Johan Janssens over het deel wettelijke pensioenen en de presentie van Sofie Palmans over het deel aanvullende pensioenen. 

Onze lancering is een startschot, maar de eindmeet is zeker nog niet in zicht. PensionStat.be is een platform in volle ontwikkeling en staat nog voor heel wat uitdagingen. Wij willen regelmatig nieuwe cijfers en themarapporten toevoegen. Hou ons dus zeker in de gaten!

Jullie feedback is ook heel erg welkom. Laat het ons weten via PensionStat@sigedis.fgov.be.